ΔΙΕΘΝΗ

Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν security για να γλυτώσουν από τους… vegan

οι-κρεοπώλες-προσλαμβάνουν-security-για-να-γλ-748593

Αυτό αποφάσισε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βόρειας Γαλλίας για αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς τέσσερις ενώσεις vegan έχουν προαναγγείλει δράσεις κατά των κρεοπωλών.

«Τέσσερις ενώσεις vegan ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον των καταστημάτων μας το Σάββατο και δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε στωικά τις ενέργειές τους ή ακόμη να κλείσουμε τα καταστήματά μας για να προστατευθούμε. Οπότε θα προστατεύσουμε οι ίδιοι τα καταστήματά μας με μια ιδιωτική εταιρεία security. Αυτό, να το γνωρίζετε, δεν είναι φυσιολογικό, αλλά απαραίτητο», τόνισε ο Λοράν Ριγκό σε ανακοίνωσή του.

Η Βαλερί Καρέελ, υπεύθυνη ενός κρεοπωλείου στη Λιλ που βανδαλίστηκε τον Μάιο δήλωσε πως “έχουμε ζητήσει από μια ιδιωτική εταιρεία μια περιπολία να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου μπροστά από το κατάστημά μας, όπως και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή”.

Αστυνομικές πηγές πάντως αναφέρουν πως “προς το παρόν δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την ενδεχόμενη πραγματοποίηση διαδηλώσεων από υποστηρικτές των vegan αυτό το Σαββατοκύριακο”.

Τους περασμένους μήνες έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για βανδαλισμό εναντίον εννέα καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και κρεοπωλεία, στην περιφέρεια της Λιλ. Μία από τους συλληφθέντες είναι μια 21χρονη γυναίκα η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Από την αρχή της χρονιάς η Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών – Αλλαντοπωλών, Προμηθευτών (CFBCT) έχει καταγράψει «δώδεκα περιπτώσεις καταστημάτων που βανδαλίστηκαν με συνθήματα από αντισπισιστές» και «πολλές δεκάδες» άλλες ζημιές με «ψεύτικο αίμα» ή αυτοκόλλητα. Οι αντισπισιστές είναι αντίθετοι στην ιεραρχία μεταξύ των ειδών και κυρίως μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου