ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ο τυφώνας Μανγκούτ προκάλεσε χάος στο Χονγκ Κόνγκ, 30 νεκροί στις Φιλιππίνες

κίνα-ο-τυφώνας-μανγκούτ-προκάλεσε-χάο-751689

Ο υπερτυφώνας Μανγκούτ προκάλεσε σήμερα χάος στο Χονγκ Κόνγκ κάνοντας τους ουρανοξύστες του κυριολεκτικά να τρέμουν, αφού έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες όπου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Ο τυφώνας αυτός, που θεωρείται ο ισχυρότερος στον κόσμο από την αρχή της χρονιάς, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις αγροτικές περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, φέρνοντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στο Χονγκ Κονγκ, το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο κήρυξε συναγερμό στο μέγιστο επίπεδο εξαιτίας ανέμων, που καταγράφηκαν να πνέουν με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σ’ ένα νησί στα ανοικτά, και ριπών ανέμου ταχύτητας 242 χλμ/ώρα σε μερικές κορυφές.

Παρόλο που το «μάτι» του πέρασε σε απόσταση περίπου 100 χλμ. νοτίως της πρώην βρετανικής αποικίας, ο τυφώνας, ο οποίος κατευθύνεται προς τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Νότιας Κίνας, προκάλεσε χάος στην πόλη, σπάζοντας υαλοπίνακες, ξερριζώνοντας δένδρα και κάνοντας ουρανοξύστες κατοικιών να τρέμουν.

Στις βόρειες Φιλιππίνες τα μέσα επικοινωνίας και το ηλεκτρικό έχουν κοπεί στο μεγαλύτερο μέρος της ζώνης που ήταν πάνω στην πορεία του τυφώνα και όπου ζουν περίπου πέντε εκατομμύρια κάτοικοι. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν δυσκολίες για να υπολογιστεί ο ανθρώπινος και ο υλικός απολογισμός.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στον προηγούμενο απολογισμό έκανε λόγο για 25 νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα του Μανγκούτ περιλαμβάνονται ένα νεαρό κορίτσι που πνίγηκε, ένας αστυνομικός που σκοτώθηκε από την πτώση τοίχου και μια γυναίκα που παρασύρθηκε από τη θάλασσα στην Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου