ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο του Ταμείου Διαχείρισης Πλούτου

ο-ερντογάν-διόρισε-τον-εαυτό-του-πρόεδ-754115

Αυτοδιορίστηκε πρόεδρος του τουρκικού Ταμείου Διαχείρισης Πλούτου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομακρύνοντας παράλληλα όλα τα μέλη της διοίκησης.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου θα είναι επίσης ο γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ ενώ γενικός διευθυντής τοποθετήθηκε ο Zafer Sonmez. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg η αναδιάρθρωση έρχεται δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του ταμείου, αν και οι στόχοι του δεν ήταν ποτέ καθορισμένοι με σαφήνεια, ενώ ισχυροποιεί την επιρροή του Ερντογάν σε ακόμη έναν βασικό οικονομικό θεσμό της Τουρκίας.

Το ταμείο έχει μερίδιο σε assets που συμπεριλαμβάνουν: Turkish Airlines, Turk Telecom, τις κρατικές τράπεζες TC Ziraat Bankasi και Turkiye Halk Bankasi, κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες, την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία, το χρηματιστήριο, τον εθνικό σιδηρόδρομο και την κρατική εταιρεία για τυχερά παιχνίδια.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνουν: Rifat Hisarciklioglu, επικεφαλής των τουρκικών εμπορικών επιμελητηρίων, Huseyin Aydin, επικεφαλής της ένωσης τραπεζών και CEO της Ziraat, Arda Ermut, επικεφαλής του οργανισμού υποστήριξης και προώθησης επενδύσεων, Erisah Arican, καθηγητής και μέλος του συμβουλίου του Χρηματιστηρίου στην Κωνσταντινούπολη και ο επιχειρηματίας Fuat Tosyali.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου