ΔΙΕΘΝΗ

Τιμώρησαν με βουρδουλιές δύο γυναίκες για λεσβιακό έρωτα στη Μαλαισία

τιμώρησαν-με-βουρδουλιές-δύο-γυναίκε-759470

Σε βουρδουλιές καταδίκασε ένα ισλαμικό δικαστήριο στη Μαλαισία δύο γυναίκες, που τις έκρινε ένοχες για λεσβιακό έρωτα, αψηφώντας την κατακραυγή ακτιβιστών που κάνουν λόγο για «απάνθρωπη και άδικη» τιμωρία.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 32 ετών, συνελήφθησαν από όργανα της Αστυνομίας Ηθών τον περασμένο Απρίλιο να ερωτοτροπούν μέσα σε αυτοκίνητο σταθμευμένο σε πλατεία στο κρατίδιο Τερενγκάνου, από τα πιο συντηρητικά της μουσουλμανικής χώρας. Ομολόγησαν ότι παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο της σαρίας και εκτός από το χρηματικό πρόστιμο των περίπου 700 ευρώ δέχθηκαν ενώπιον 100 παρευρισκομενων από έξι βουρδουλιές μέσα στο ισλαμικό δικαστήριο.

Η 22χρονη δεν άντεξε και άρχισε να κλαίει κατά την εκτέλεση της ποινής.

Αν και έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές γυναίκες στη Μαλαισία για σεξουαλικά αδικήματα, όπως η μοιχεία, είναι η πρώτη φορά που δύο γυναίκες τιμωρούνται για «απόπειρα λεσβιακού σεξ».

Η είδηση προκάλεσε την έντονη καταδίκη οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκείνα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με την οργάνωση “Justice for Sisters” να εκφράζει την έντονη ανησυχία της ότι το περιστατικό θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο στη χώρα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου