ΔΙΕΘΝΗ

Έξι στους δέκα Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο Τραμπ

έξι-στους-δέκα-αμερικανούς-αποδοκιμά-761312

Έξι στους δέκα Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και περίπου οι μισοί τάσσονται υπέρ της καθαίρεσής του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με βάση αυτή τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση των δύο μέσων, τον Απρίλιο, το 40% των Αμερικανών ενέκρινε και το 56% αποδοκίμαζε τον πρόεδρο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.003 ενηλίκων στο διάστημα 26-29 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του πρώην συνεργάτη του, Πολ Μάναφορτ για τραπεζική και φορολογική απάτη και την παραδοχή του πρώην προσωπικούη δικηγόρου του ότι φοροδιέφευγε και παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.

Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) είπε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ ενώ το 46% διαφωνεί με αυτήν την πρόταση. Το 53% πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι ένοχος για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, το 35% των Αμερικανών πιστεύει αντιθέτως ότι ο πρόεδρος δεν επιχείρησε να παρέμβει στην έρευνα αυτή, την οποία αποκαλεί “κυνήγι μαγισσών”.

Πάνω από έξι στους δέκα (63%) είπαν ότι στηρίζουν την έρευνα του Μιούλερ.

Τα ποσοστά του Τραμπ βελτιώνονται όταν οι ερωτήσεις αφορούσαν θέματα οικονομίας: το 45% εγκρίνει τους χειρισμούς του, όμως ακριβώς το ίδιο ποσοστό τους αποδοκιμάζει.

Η δημοτικότητα του προέδρου ποικίλλει, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων: το 78% των Ρεπουμπλικάνων τον επιδοκιμάζουν, ενώ το 93% των Δημοκρατικών και το 59% των ανεξάρτητων τον αποδοκιμάζουν.

Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης αυτής ανέρχεται στις 3,5 μονάδες.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου