ΔΙΕΘΝΗ

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει από την επόμενη χρονιά τη χρήση πλαστικών σακούλων μίας χρήσης

η-νέα-ζηλανδία-απαγορεύει-από-την-επόμ-777273

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα τη σταδιακή απαγόρευση των πλαστικών σακούλων μίας χρήσης από την επόμενη χρονιά, ένα «σημαντικό βήμα» για τον περιορισμό της μόλυνσης από τα πλαστικά.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια» τέτοιες σακούλες χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο, κατήγγειλε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν για το περιβάλλον και κυρίως για τη θαλάσσια ζωή.

«Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και αυτή είναι μια καλή αρχή», πρόσθεσε.

«Ξεκινάμε τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών σακούλων μίας χρήσης προκειμένου να φροντίσουμε καλύτερα το περιβάλλον μας και να προστατεύσουμε την καθαρή και πράσινη φήμη της Νέας Ζηλανδίας», τόνισε η Άρντερν στον κυβερνητικό συνασπισμό της οποίας συμμετέχει και το Κόμμα των Πρασίνων.

Η Greenpeace χαιρέτισε την απόφαση της Νέας Ζηλανδίας.

Περίπου 5.000 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως και, όπως όλα τα πλαστικά προϊόντα, ένα πολύ μικρό ποσοστό τους ανακυκλώνεται, κατήγγειλε τον Ιούνιο ο ΟΗΕ σε έκθεσή του στην οποία παρουσίασε την «αποθαρρυντική» πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα.

Στην έκθεση αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο ΟΗΕ αποκάλυψε ότι αν συνεχιστεί ο σημερινός τρόπος κατανάλωσης και οι ίδιες πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων, μέχρι το 2050 θα υπάρχουν στις χωματερές και το περιβάλλον περίπου 12 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων.

Ο ΟΗΕ χαιρέτισε το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα έχει αρχίσει να κατανοεί το εύρος του προβλήματος και επεσήμανε ότι περισσότερες από 60 χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει πολιτικές για τον περιορισμό της μόλυνσης από τα πλαστικά απορρίμματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου