ΔΙΕΘΝΗ

Έφαγαν σε κηδεία & πέθαναν: Δέκα νεκροί & δεκάδες άρρωστοι από δηλητηρίαση

έφαγαν-σε-κηδεία-πέθαναν-δέκα-νεκροί-778581

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πέθαναν και δεκάδες αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν μολυσμένα τρόφιμα σε μια κηδεία στις περουβιανές Άνδεις, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές.

Τα τρόφιμα φαίνεται να είχαν δηλητηριαστεί από οργανοφοσφάτες, μια ομάδα χημικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζιζανιοκτόνα, δήλωσε η Περουβιανή υπουργός Υγείας Σίλβια Πέσαχ.

Από τους 50 ανθρώπους που αρρώστησαν στην κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σαν Χοσέ ντε Ούσουα τη Δευτέρα, οι 10 έχουν πεθάνει και οκτώ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, επεσήμανε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας (Indeci) σε ανάρτησή της στοTwitter.

Οι αρχές μεταφέρουν ασθενείς από το αγροτικό νοσοκομείο Αγιακούτσο, μια περιοχή στις νότιες Άνδεις όπου ζουν κυρίως αυτόχθονες αγρότες που μιλούν κέτσουα.

Οι νεκροψίες- νεκροτομές θα επιβεβαιώσουν την αιτία των θανάτων, εξήγησε ο επικεφαλής της Indeci Χόρχε Τσάβες.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί ακόμη δύο περιστατικά δηλητηρίασης από οργανοφοσφάτες, σύμφωνα με την Πέσαχ.

Το περιστατικό σημειώνεται λιγότερο από ένα μήνα αφού εκατοντάδες μαθητές σχολείου στο Περού αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν το πρωινό που τους είχε διανεμηθεί σε περισσότερα από 10 σχολεία στην επαρχία Κανιέτε.

Στην περίπτωση εκείνη η δηλητηρίαση φέρεται να προκλήθηκε από έναν φρουτοχυμό που είχε αλλοιωθεί, ενώ έχει κατατεθεί προσφυγή εναντίον της εταιρείας που διανέμει τα γεύματα στα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου