ΔΙΕΘΝΗ

Αντίποινα στην Ελλάδα από τη Ρωσία!

αντίποινα-στην-ελλάδα-από-τη-ρωσία-779370

Τα αντίποινα της Ρωσίας στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν στον πρέσβη της χώρας μας στη Μόσχα, ο οποίος κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για τον ίδιο λόγο.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σύμφωνα με την Hellas Journall, με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στη Ρωσία του Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Νωρίτερα, το Reuters είχε μεταδώσει ότι στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, ο πρέσβης της Ελλάδας κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις «μη φιλικές» ενέργειες – σύμφωνα με τη Μόσχα – της Αθήνας.

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου