ΔΙΕΘΝΗ

Μάχη με τις φλόγες στην Ισπανία: Καίγεται το περίφημο φυσικό πάρκο Ελ Εστρέχο

μάχη-με-τις-φλόγες-στην-ισπανία-καίγετ-782810

Οι πυροσβέστες μάχονται στη νοτιοδυτική Ισπανία για να θέσουν υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά που απειλεί το διάσημο φυσικό πάρκο ελ Εστρέχο στην Ανδαλουσία.

Περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες με τη βοήθεια επτά αεροσκαφών και ενισχύσεις από την τοπική στρατιωτική βάση πολεμούν με τις φλόγες στην Πούντα Καμαρινάλ κοντά στην Ταρίφα της επαρχίας Κάντιθ, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

Οι πυροσβέστες επισημαίνουν ότι εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 55 χιλιόμετρα την ώρα, δυσχεραίνεται το έργο τους.
Στο φυσικό πάρκο ελ Εστρέχο βρίσκονται πολλά είδη δέντρων, καθώς και μεγάλος πληθυσμός πτηνών. Στο πάρκο περιλαμβάνεται η παραλία Μπολόνια, μία από τους πιο όμορφες της Ισπανίας που είναι γνωστή για τη λευκή της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της.

Το 2008 δασική πυρκαγιά είχε καταστρέψει 5.000 στρέμματα του πάρκου αυτού και είχε αναγκάσει χίλιους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Όπως και η υπόλοιπη Ισπανία και η επαρχία Καντίθ βρίσκεται σε συναγερμό εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία, ο καύσωνας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή εξαιτίας μιας θερμής μάζας αέρα που έχει φτάσει στη χώρα από την Αφρική.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου