ΔΙΕΘΝΗ

Νέους βαλλιστικούς πυραύλους ετοιμάζει ο Κιμ που μπορούν να χτυπήσουν τις ΗΠΑ

νέους-βαλλιστικούς-πυραύλους-ετοιμά-784469

Η εφημερίδα σημείωσε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν καταγράψει ενδείξεις για την κατασκευή αυτών των πυραύλων σε μια μεγάλη εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης στη Σανουμντόνγκ, ένα προάστιο της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ (1).

Τα ευρήματα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προστίθενται σε μια σειρά ενδείξεων πως η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τη δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις της για την παραγωγή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, παρότι η Πιονγκγιάνγκ διεξάγει συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για το ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού της και παρά τη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να παράγει καύσιμο που της επιτρέπει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, παρά τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση. Ωστόσο, επέμεινε ότι η κυβέρνηση Τραμπ σημειώνει πρόοδο στις συνομιλίες με τη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου