ΔΙΕΘΝΗ

14 νεκροί από το σεισμό στην Ινδονησία -Εκατοντάδες αποκλεισμένοι ορειβάτες [εικόνες]

14-νεκροί-από-το-σεισμό-στην-ινδονησία-ε-785588

Οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες σήμερα για τη διάσωση εκατοντάδων ορειβατών και άλλων που αποκλείστηκαν στο Όρος Ριντζάνι, στη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας.

Μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
«Οι τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε από την ομάδα στο πεδίο είναι ότι σήμερα όλες οι οικογένειες των σεισμοπαθών στο Όρος Ριντζάνι θα απομακρυνθούν μέσω του μονοπατιού Σεμπαλούν», δήλωσε ο Ασντιγιάντο, στέλεχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών στο βόρειο Λομπόκ.

Την επιχείρηση αυτή «χειρίζεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης του Εθνικού Πάρκου του Όρους Ριντζάνι», πρόσθεσε ο Ασντιγιάντο, που όπως και πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

Τουλάχιστον 162 τραυματίες

Οι αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι ο σεισμός στη νήσο Λομπόκ, στη νοτιοανατολική Ινδονησία, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ άλλοι 162 τραυματίστηκαν και χιλιάδες σπίτια και κτίσματα υπέστησαν ζημιές.

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού, με κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους και ενοίκους ξενοδοχείων να σπεύδουν επίσης να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους και να αναζητούν ανοικτούς χώρους.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλό εστιακό βάθος, επτά χιλιομέτρων, καταγράφηκε στις 06:47 τοπική ώρα την Κυριακή (01:47 ώρα Ελλάδας).

Τον ακολούθησαν πάνω από 120 μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών, γνωστοποίησε η ινδονησιακή υπηρεσία γεωφυσικής και μετεωρολογίας.

Χιλιάδες σπίτια και κτίσματα υπέστησαν ζημιές

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο θα επισκεφθεί την σεισμόπληκτη νήσο σήμερα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας γνωστοποίησε ότι ένας πολίτης της χώρας έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στον σεισμό στο Λομπόκ.

Ψάχνουν αποκλεισμένους ορειβάτες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου