ΔΙΕΘΝΗ

«Κρατάτε γείτονες»: Τούρκοι διαδηλώνουν έξω από το ελληνικό προξενείο στην Σμύρνη

κρατάτε-γείτονες-τούρκοι-διαδηλών-787627

Εκατοντάδες Τουρκοι μετείχαν χθες σε «διαδήλωση ειρήνης», έξω από το ιστορικό κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην παραλία της Σμύρνης.

Όπως αναφέρει και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, σε ανάρτησή της, εκατοντάδες Τούρκοι της Σμύρνης, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο με πανό, λουλούδια και αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των πυρκαγιών στην Ελλάδα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

«Κρατάτε γείτονες» έλεγαν τα πανό, αντιγράφοντας τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας στις 17.8.1999, όταν ο τουρκικός λαός δοκιμαζόταν τότε από τον ισχυρό σεισμό.

Την ίδια ώρα, χθες στην Τένεδο, στο πανηγύρι των Ρωμιών του νησιού, στο ιστορικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, αντί για το καθιερωμένο πανηγύρι, οι συμμετέχοντες προσευχήθηκαν με αναμμένα κεριά για τα θύματα της τραγωδίας. Παρόντες ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος που χοροστάτησε, ενώ συμπροσευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Σημειώνεται ότι χρήστες του twitter από την Τουρκία έχουν θέσει το trend #Yunanistan στην κορυφή των trends του πλανήτη, πλημμυρίζοντάς με μηνύματα συμπαράστασης τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Μάλιστα, στην κορυφή των τουρκικών trends, εμφανίστηκε και το #geçmişolsunkomşu, που σημαίνει «περαστικά γείτονα».

Κρατάτε γείτονες ήταν το σύνθημα των πανό στην διαδήλωση έξω από το Προξενείο

Οι διαδηλωτές έβαλαν λουλούδια στην πόρτα του Προξενείου

Ο πόνος σας είναι και πόνος μας έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών

Υπάλληλοι του προξενείου υποδέχονται με χειροκροτήματα τους διαδηλωτές

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα έξω από το Προξενείο

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου