ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στο Λίμπεκ

γερμανία-επίθεση-με-μαχαίρι-σε-λεωφορ-792693

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στις γερμανικές Αρχές, μετά από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εξ αυτών σοβαρά.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για έναν νεκρό, χωρίς όμως ακόμα να επιβεβαιώνεται.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες του λεωφορείου σημειώνουν πως ο δράστης είναι Ιρανός 30 ετών ο οποίος αρχικά άφησε έναν σάκο στο λεωφορείο από το οποίο έβγαιναν καπνοί και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες. Ο δράστης επιτέθηκε και στον οδηγό ο οποίος πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να κατέβουν οι επιβάτες.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης κρατείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Luebecker Nachrichten.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου», δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

«Οι επιβάτες πηδούσαν, ουρλιάζοντας από το λεωφορείο. Ηταν τρομακτικό. Στη συνέχεια, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, στη Luebecker Nachrichten.

Νωρίτερα, η αστυνομία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου βρίσκεται το Λίμπεκ, έστειλε μήνυμα στο Twitter ότι ισχυρές δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Λίμπεκ» έγραψαν οι αρχές ασφαλείας στο tweet.

«Ερευνάμε την κατάσταση και θα μεταδώσουμε επιπλέον πληροφορίες αργότερα».

Το σημείο στο οποίο έλαβε χώρα η επίθεση έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στην περιοχή σπεύδουν και ασθενοφόρα.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου