ΔΙΕΘΝΗ

Σπάνια πλάνα: Αυτός είναι ο τελευταίος επιζών φυλής του Αμαζονίου –Τους σκότωσαν αγρότες

σπάνια-πλάνα-αυτός-είναι-ο-τελευταίος-793486

Ήταν γνωστός ως «ο γηγενής άνθρωπος στην τρύπα». Απαθανατίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους στη βραζιλιάνικη πολιτεία Rondonia.

Ήταν ημίγυμνος και προσπαθούσε να ρίξει ένα δέντρο. Πιστεύεται ότι έχει τις δικές του φυτείες παπάγια και καλαμποκιού που περιέβαλλαν την καλύβα του.

Οι ερευνητές τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 και το πρόσωπο του κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Εκτιμούν ότι ζούσε μόνος του στη ζούγκλα τα τελευταία 22 χρόνια. Στα 50 του χρόνια περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κυνηγώντας γουρούνια, πουλιά και πιθήκους με τόξο.

Αγρότες και χωροφύλακες πιστεύεται ότι δολοφόνησαν τα άλλα πέντε μέλη της φυλής του σε μια επίθεση το 1995.

Είχαν σκοτώσει και απελάσει τους περισσότερους τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Αλλά εκείνος κατάφερε να επιβιώσει.

Η υπηρεσία Funai είχε μια αυστηρή πολιτική να αφήνει τις απομονωμένες ομάδες μόνες στην περιοχή. Αλλά παρακολουθούσαν τη δραστηριότητά του από απόσταση από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 1996.

Τα καταφέρνει χρόνια μόνος του στη ζούγκλα

Δεν γνωρίζουν το όνομά του ή αυτό της φυλής του. Εργάστηκαν όμως για να επεκτείνουν την περιοχή της ζούγκλας σε 8.070 εκτάρια για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του.

Εργάτες της υπηρεσίας Funai του είχαν αφήσει να βρει παραδοσιακά όπλα αλλά ποτέ δεν τους επέτρεψαν να τον δουν.

«Η υπηρεσία Funai έχει υποχρέωση να δείξει ότι είναι καλά και ζωντανός. Το κρίσιμο είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την περιφέρειά του. Το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός σου δίνει ελπίδα. Είναι το απόλυτο σύμβολο αν θέλετε» σημείωσε η Fiona Watson της ερευνητικής ομάδας Survival International.

H Funai εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και απομονωμένων ομάδων. Υποστηρίζει ότι υπάρχουν 113 φυλές στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο.

Πηγή: Dailymail

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου