ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Κύπρου [βίντεο]

πολύνεκρο-ναυάγιο-με-πρόσφυγες-στα-αν-794585

Ένα πλοιάριο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ναυάγησε χθες το πρωί ανοικτά της Γιαλούσας, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Μερσίνης, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί αλλά και οι διασωθέντες, Μπουρχανετίν Κοτζιαμάζ, έκανε λόγο για 30 νεκρούς.

Οι έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν και τουρκικά σωστικά συνεργεία, για την ανεύρεση των αγνοουμένων, βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Όπως μεταδίδει τουρκική ιστοσελίδα επικαλούμενη πηγές, πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες πολλοί από τους οποίους δεν έφεραν σωσίβια, λόγος που εκτιμάται ότι οδήγησε στους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

Το πλοιάριο εντόπισε πρώτα η τουρκική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο συνδράμει και η φρεγάτα Μπαρμπαρός με το ελικόπτερο που σταθμεύει σε αυτή.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν για την περισυλλογή των ναυαγών εκδόθηκε μέσω NAVTEX έκκληση, και παραπλέοντα πλοία όπως το υπό σημαία Παναμά «Aspiri» εμπορικό πλοίο, έσπευσε στην περιοχή του ναυαγίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος άρχισε να βυθίζεται στις 6 το πρωί λόγω της εισροής υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.400 παράτυποι μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2018.

Πηγή: euronews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου