ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η επιχείρηση για να σωθούν τα τελευταία παιδιά

ξεκίνησε-η-επιχείρηση-για-να-σωθούν-τα-801818

Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που θα διεξαγάγει την τρίτη επιχείρηση για τη διάσωση πέντε παιδιών που παραμένουν ακόμη παγιδευμένα μέσα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο. «Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα. Και τα πέντε εναπομείναντες μικροί ποδοσφαιριστές θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Τα 8 από τα 12 αγόρια που παγιδεύτηκαν μαζί με τον προπονητή τους σε έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη διασώθηκαν κι είναι πλέον ασφαλή, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο καιρός θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης των υπολοίπων.

Η ομάδα των ξένων δυτών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης έβγαλε οκτώ αγόρια στην επιφάνεια της γης μέσω των στενών, πλημμυρισμένων καναλιών από το εσωτερικό του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα εδώ και δύο εβδομάδες, στην επιφάνεια της γης.

Και τα οκτώ παιδιά νοσηλεύονται και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο μια εβδομάδα τουλάχιστον. Τα πρώτα τέσσερα ήρθαν σε επαφή με τους γονείς τους.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου