ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η φιέστα με τους ταύρους – Πέντε τραυματίες, ο ένας από κέρατα

ξεκίνησε-η-φιέστα-με-τους-ταύρους-πέν-802744

Το αμφιλεγόμενο φεστιβάλ με τους ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και τα δυσάρεστα δεν έλειψαν. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας από κέρατα ταύρου.

Η βροχή πριν από τον «αγώνα δρόμου των ταύρων» έκανε τους στενούς λιθόστρωτους δρόμους ακόμη πιο ολισθηρούς απ’ ότι είναι συνήθως κι έτσι τόσο οι δρομείς όσο και τα ίδια τα ζώα τραυματίστηκαν κατά τη διαδρομή των 850 μέτρων… την οποία διένυσαν μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

Οι ταύροι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ του Σαββάτου ζύγιζαν μεταξύ 550-630 κιλών ο καθένας.

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Jose Aldaba, δήλωσε ότι τα ασθενοφόρα παρέλαβαν τους τραυματίες μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα στη βόρεια ισπανική πόλη.

Ξεκίνησε το Σάββατο η 9ήμερη φιέστα με τους ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας

Τι είναι το φεστιβάλ της Παμπλόνα

Η εννιαήμερη φιέστα με τους ταύρους που ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης τρέχοντας, έγινε δημοφιλής από τον αμερικανικό μυθιστοριογράφο Ernest Hemingway.

Οι αγώνες δρόμου των ταύρων ακολουθούνται από αγώνες σε αρένα, στους οποίους τα ζώα αντιμετωπίζουν σχεδόν βέβαιο θάνατο στις ταυρομαχίες.

Η εκδήλωση στη βόρεια Ισπανική πόλη Pamplona έχει επικριθεί έντονα από διάφορες ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων τα τελευταία χρόνια, οι οποίες λένε ότι οι ταύροι συνήθως πεθαίνουν αργά και οδυνηρά.

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου