ΔΙΕΘΝΗ

Πλήθος ξένων παρατηρητών στις τουρκικές εκλογές

πλήθος-ξένων-παρατηρητών-στις-τουρκι-810981

Περίπου 415 παρατηρητές από οκτώ διεθνείς οργανισμούς έχουν αναπτυχθεί για να παρακολουθήσουν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ξένοι παρατηρητές – συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών από αρκετές χώρες – έχουν διαπιστευτεί από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έστειλε 234 παρατηρητές, ενώ η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCEPA) έστειλε 72, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM) απέστειλε δέκα παρατηρητές.

Υπάρχουν επίσης πέντε παρατηρητές από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), 15 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Ομιλούμενων Χωρών Τουρκικών(TURKPA), 21 από το Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκοφώνων (Τουρκικό Συμβούλιο) και 23 από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Οι παρατηρητές έχουν την εντολή να παρακολουθούν εάν οι εκλογές διεξάγονται με δίκαιο, ελεύθερο και διαφανή τρόπο, ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων, εφόσον δεν παρεμβαίνουν στις διαδικασίες αυτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου