ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Τριπλασιάστηκε ο βασικός μισθός και πλησιάζει τα δύο δολάρια

βενεζουέλα-τριπλασιάστηκε-ο-βασικός-812447

Τριπλασιασμό του βασικού μισθού στην Βενεζουέλα ανακοίνωσε ο «τσαβίστα» πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, τη στιγμή που ο υπερπληθωρισμός τσακίζει το εισόδημα των νοικοκυριών.

Παρά την αύξηση, ο ελάχιστος μισθός στην άλλοτε πλουσιότερη χώρα της Νοτίου Αμερικής δεν υπερβαίνει ούτε τα 2 δολάρια στην μαύρη αγορά συναλλάγματος.

Μέρος του μισθού θα δίνεται σε δελτία για την απόκτηση τροφίμων, καθώς η χώρα μαστίζεται σταθερά από ελλείψεις σε βασικά αγαθά και φάρμακα.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει αυξήσει τον ελάχιστο μισθό πολλές φορές την τελευταία διετία, επιχειρώντας να διασώσει την καταρρέουσα αγοραστική δύναμη των μισθωτών.

Η προηγούμενη αύξηση έλαβε χώρα τον Απρίλιο, λίγο πριν την νίκη του «τσαβίστα» ηγέτη στις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η πληθωρισμός φέτος θα ανέλθει στο δυσθεώρητο 13.864,6%, ενώ η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 15%.

Το Καράκας έχει διακόψει την δημοσίευση επίσημων στοιχείων για την πορεία των τιμών, και συνεπώς όλες οι εκτιμήσεις βασίζονται σε λιγοστά δεδομένα.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου