ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η αστυνομία απέτρεψε επίθεση με βιολογικό όπλο. Ανησυχία για τα «πειράματα» του ISIS

γερμανία-η-αστυνομία-απέτρεψε-επίθεσ-813047

Οι γερμανικές αρχές απέτρεψαν επίθεση με βιολογικό όπλο, έπειτα από το σύλληψη 29χρονου με καταγωγή από την Τυνησία.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο άνδρας που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κολωνία είχε στην κατοχή του τοξικές ουσίες και είχε στόχο τη δημιουργία βιολογικού όπλου, με το οποίο θα έκνε επίθεση.

Ο 29χρονος είχε ρικίνη, μια θανατηφόρα ουσία, όπως και άλλα υλικά για την κατασκευή βόμβας. «Είχαν γίνει πολύ συγκεκριμένες προετοιμασίες για ενέργεια με βιολογική βόμβα, κάτι πρωτοφανές για τη Γερμανία», δήλωσε ο Χόλγκερ Μινχ, επικεφαλής του εγκληματολογικού στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας.

Οδηγίες για την παραγωγή του δηλητηρίου μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο, επισήμανε ο ίδιος, μεταξύ άλλων και από ισλαμιστικές οργανώσεις. «Δεν θεωρούμε ότι είναι απολύτως απίθανη μία μεγάλη σχεδιασμένη επίθεση, όπως έχουμε δει στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες», τόνισε ακόμη.

Μάλιστα, στη Γερμανία υπάρχει ο φόβος ότι οι Ισλαμιστές μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή επίθεση με ρικίνη στη χώρα. Μαχητές του ISIS έχουν πειραματιστεί με αυτή την ουσία στο παρελθόν και επίσης την έχουν παρασκευάσει, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών, που επικαλείται το Reuters. Επιπλέον, το Ισλαμικό Κράτος έχει δώσει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί να φτιάξει κανείς ρικίνη.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου