ΔΙΕΘΝΗ

Χάος στο σκοπιανό Κοινοβούλιο για τη συμφωνία: «Προδότη» φώναζαν τον ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ

χάος-στο-σκοπιανό-κοινοβούλιο-για-τη-σ-814196

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε στο σκοπιανό Κοινοβούλιο η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα όσον αφορά το ονοματολογικό.

Συγκεκριμένα, αρχικά τον λόγο πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, προσπαθώντας να εξηγήσει στα μέλη του Κοινοβουλίου γιατί η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, μερίδας βουλευτών υπήρξαν έντονες.

«Είναι απαραίτητο να ψηφιστεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε η Ελλάδα να δώσει το “ΟΚ” στο ΝΑΤΟ. Επίσης, για τις 28 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, μια ημερομηνία πολύ σημαντική για εμάς», είπε ο Ντιμιτρόφ, προκαλώντας την οργή των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ειδικά του VMRO-DPMNE, οι οποίοι φώναζαν «προδότη, προδότη!» απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Μάλιστα, ζήτησαν διακοπή της συνεδρίασης και αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Oι βουλευτές του VMRO-DPMNE αποχωρούν από την αίθουσα

Παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης πάντως, με πλειοψηφία 69 ψήφων υπέρ και 40 κατά, αποφασίστηκε ότι η διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα θα γίνει σε σύντομη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, έξω από το Κοινοβούλιο είναι συγκεντρωμένοι αρκετοί διαδηλωτές που εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην υπογραφείσα συμφωνία, φωνάζοντας συνθήματα και καλώντας τον πρώην ΥΠΕΞ των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι (επί κυβέρνησης Γκρουέφσκι) να βγει έξω και να διαδηλώσει μαζί τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου