ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σαλβίνι μπλοκάρει άλλα δύο πλοία με μετανάστες. Δεν θα γίνουν δεκτά στην Ιταλία

ο-σαλβίνι-μπλοκάρει-άλλα-δύο-πλοία-με-μ-815677

Ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, προανήγγειλε σήμερα ότι θα εμποδίσει την είσοδο άλλων δύο πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων με διασωθέντες μετανάστες στη χώρα.

Πρόκειται για το γερμανικό Sea-Watch και το Mission Lifeline, όπως έγραψε ο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, στο Facebook.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δε θέλει πλέον να υποθάλπτει παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τη μετανάστευση, επομένως θα πρέπει να βρουν άλλα λιμάνια (όχι ιταλικά) για να κατευθυνθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, και οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν αναπτύξει τα πλοία τους ανοικτά των λιβυκών ακτών με στόχο «να μαζέψουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εγκαταλείπονται από διακινητές στη θάλασσα».

Πριν από έξι ημέρες η Ιταλία έλαβε την απόφαση να μην επιτρέπει την είσοδο στο πλοίο Aquarius που μετέφερε περισσότερους από 600 μετανάστες, οι οποίοι είχαν διασωθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το πλοίο που δεν έγινε δεκτό ούτε στη Μάλτα, έχει βάλει πλώρη για την Ισπανία μετά από σχετική πρόσκληση του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, και αναμένεται να φτάσει αύριο.

[ΑΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου