ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Αυστραλία για την υπόθεση του βιασμού & φόνου της ανερχόμενης κωμικού Ευρυδίκης Ντίξον

σάλος-στην-αυστραλία-για-την-υπόθεση-τ-816319

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η υπόθεση του βιασμού και φόνου της νεαρής κωμικού Ευρυδίκης Ντίξον (Eurydice Dixon).

To πτώμα της 22χρονης Ντίξον βρέθηκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη Μελβούρνη νωρίς την Τετάρτη, λίγες ώρες αφού είχε ολοκληρώσει το σόου της σε ένα μπαρ της πόλης και είχε φύγει για να γυρίσει σπίτι της μόνη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός 19χρονου.

Τα social media έχουν γεμίσει αναφορές και φόρους τιμής στη Ντίξον, σε μια υπόθεση που αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τη βία σε βάρος των γυναικών. Για πολλούς επανέφερε τις μνήμες του φόνου της Ιρλανδής Τζιλ Μίγκερ το 2012 σε γειτονικό προάστιο της Μελβούρνης, για τον οποίο έγινε μια ειρηνική πορεία στην οποία συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι.

Αν και δεν ήταν πάρα πολύ γνωστή ακόμα, η Ντίξον εθεωρείτο ως μια ταλαντούχα, ανερχόμενη κωμικός που βρισκόταν στην αρχή της καριέρας της.

Η αστυνομία εκτιμά πως η Ντίξον δέχτηκε επίθεση στο προάστιο Κάρλτον Νορθ λίγο αφού έφυγε από μπαρ της κεντρικής Μελβούρνης κατά τις 22.30 την Τρίτη. Ένας 19χρονος, ο Τζέιμς Τοντ, παραδόθηκε στην αστυνομία την Τρίτη και κατηγορήθηκε για τον βιασμό και φόνο της. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ντίξον ήταν λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της όταν δέχτηκε επίθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Age, είχε νωρίτερα στείλει γραπτό μήνυμα σε φίλο, όπου έγραφε «έχω σχεδόν φτάσει στο σπίτι ασφαλής, εσύ τι κάνεις;».

Την Πέμπτη ένα δικαστήριο απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση εικόνων του Τοντ, αφού ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ήταν ευάλωτος υπό κράτηση, και ότι το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ θα μπορούσε να επηρεάσει την αξιοπιστία των μαρτυριών.

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αυστραλίας ανέφερε ότι η χώρα έχει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά βίας σε βάρος των γυναικών. Σύμφωνα με στατιστικές της κυβέρνησης, μια στις πέντε γυναίκες, και ένας στους 20 άνδρες έχουν βιώσει σεξουαλική βία ή απειλές από την ηλικία των 15 ετών. Πολλές γυναίκες στα social media έχουν αναφέρει προσωπικά τους βιώματα, ενώ δεν έχουν λείψει οι επικρίσεις για τα προειδοποιητικά μηνύματα της αστυνομίας, που κάποιοι εκλαμβάνουν ως κατηγορίες προς τα θύματα.

HuffPost Greece

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου