ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση της Αγκυρας για τους 8 Τούρκους: Η Ελλάδα χώρα καταφύγιο για πραξικοπηματίες

νέα-επίθεση-της-αγκυρας-για-τους-8-τούρκ-822436

Νέα επίθεση κατά της Αθήνας εξαπέλυσε η Αγκυρα, με αφορμή την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι χώρα που παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες και επιμένει στην έκδοση των 8 στρατιωτικών- οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος- προκειμένου να δικαστούν στην πατρίδα τους.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει αρνηθεί επανειλημμένα να επιστρέψει τους «οχτώ προδότες» και κάνει αναφορά σε προηγούμενες τοποθετήσεις της Αγκυρας, που ζητούσε να μην επαναληφθούν τα λάθη της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Παρόλα αυτά, μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους τους 7 φυγόδικους τις ημέρες που πέρασαν. Η απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών δεν μπορεί να εξηγηθεί ως διοικητική απόφαση σχετικά με τη διάρκεια της κράτησης», επισημαίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Με αυτή την εξέλιξη, οι πραξικοπηματίες θα μπορούν να κινούνται ελεύθεροι στην Ελλάδα. Ετσι, η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι είναι μια χώρα που παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες», συνεχίζει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι αυτή η κίνηση δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας.

«Θα επιμείνουμε στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην αποφασιστικότητά μας να δικαστούν στη χώρα μας», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου