ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές Άγκυρας: Θα απαντήσουμε στις ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο

απειλές-άγκυρας-θα-απαντήσουμε-στις-ε-825886

Νέες απειλές προς την Ελλάδα από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προχωρά σε προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνεδρίαση, η Άγκυρα τονίζει ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες για να απαντήσει στις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ότι σημείωσε πως η Τουρκία είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προκύπτουν από διμερείς συνθήκες.

Τόνισε όμως την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί να δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε γη, θάλασσα και αέρα: «Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες», αναφέρεται στην προκλητική ανακοίνωση.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου