ΔΙΕΘΝΗ

Σαν σήμερα 21 Μαΐου

σαν-σήμερα-21-μαΐου-9385
1904 μ.Χ.
Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).
1932
Παραιτείται η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου. Πολιτικοί σχολιαστές κρίνουν το γεγονός ως φυσικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αλλά και διαφόρων άτυχων περιστατικών, που δεν ήταν πάντα σε θέση να ελέγχει ο πρωθυπουργός.
1996
Ποινή κάθειρξης 21 ετών επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας στον βιομήχανο Ιωσήφ Βαγιωνή, για το φόνο της ερωμένης του Νέλλης Πίσχου. Ο συνήγορος του καταδικασθέντος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει λόγο για προαποφασισμένες απόψεις, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου Χριστοφόρη Μπακατσέλου καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές από τον κ. Λυκουρέζο.
1997
«Αισθητή βελτίωση σημείωσε η ελληνική οικονομία, καθώς επιταχύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης, ο πληθωρισμός έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών και ενισχύθηκε η θέση της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.» Αυτό αναφέρεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
2005
Διεξάγεται ο 50ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας. Νικήτρια αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ελλάδα η Έλενα Παπαρίζου, με το τραγούδι «My Number One», σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδα στα 31 χρόνια συμμετοχής της στο θεσμό.
2006
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Κύπρο. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ λαμβάνουν από 18 έδρες, το ΔΗΚΟ 11, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 5, το ΕΥΡΩΚΟ 3 και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών 1 έδρα.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου