ΔΙΕΘΝΗ

Μαλαισία: Κατάσχεση στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού. Γέμισαν σακούλες με χρήματα και κοσμήματα

μαλαισία-κατάσχεση-στο-σπίτι-του-πρώη-11541

Η αστυνομία της Μαλαισίας κατάσχεσε σήμερα 284 κουτιά με πολυτελείς τσάντες και δεκάδες σακούλες με χρήματα και κοσμήματα από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Νατζίμπ Ραζάκ στο κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ.

Η αστυνομία ερευνά το σπίτι του Νατζίμπ και άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με εκείνον στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει για το σκάνδαλο κατάχρησης δημόσιων πόρων από την κρατική επενδυτική εταιρεία 1MDB.

Αντικείμενα όπως τσάντες Birkin του Hermes, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή κατασχέθηκαν από την κατοικία του Νατζίμπ τα ξημερώματα, ανακοίνωσε η αστυνομία,

«Δεν μπορώ να εκτιμήσω την ακριβή αξία των κοσμημάτων. Γνωρίζουμε ότι κατασχέσαμε τσάντες που περιείχαν κοσμήματα και ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος», δήλωσε ο Άμαρ Σινγκ διευθυντής της οικονομικής αστυνομίας στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Ο κυβερνών συνασπισμός του Νατζίμ Ραζάκ υπέστη συντριπτική ήττα στις εκλογές της 10η Μαΐου και στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο κατάχρησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, όπως και στη σύζυγό του Ρόσμα Μάνσορ.

Ο Μαχάτιρ Μοχάμαντ, 92 ετών, νέος πρωθυπουργός της Μαλαισίας και πρώην μέντορας του Νατζίμπ δήλωσε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ερευνηθεί το σκάνδαλο που αφορά την 1MDB, την οποία ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Οι αρχές έξι χωρών ερευνούν την κρατική επενδυτική εταιρεία, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Νατζίμπ Ραζάκ

Ο Νατζίμπ αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, ενώ ο δικηγόρος του κατήγγειλε χθες Πέμπτη τις ενδελεχείς έρευνες που διενεργήθηκαν στο σπίτι του, χαρακτηρίζοντάς τες «παρενόχληση».

Η σύζυγος του Νατζίμπ ήταν εδώ και καιρό αντιδημοφιλής εξαιτίας των μεγάλων εξόδων που έκανε, κυρίως για την αγορά πολυτελών τσαντών, με τους επικριτές του πρώην πρωθυπουργού να καταγγέλλουν ότι οι αγορές γίνονταν με κρατικά χρήματα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου