LIFE STYLE

Η πρόβα τζενεράλε για τον πριγκιπικό γάμο Χάρι -Μέγκαν [εικόνες-βίντεο]

η-πρόβα-τζενεράλε-για-τον-πριγκιπικό-γ-11784

Λίγα 24ωρα απομένουν από τον πριγκιπικό γάμο του πρίγκιπα Χάρ με την Μέγκαν Μαρκλ στο Λονδίνο και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για το γεγονός της χρονιάς στη Βρετανία.

Οι πρόβες ξεκίνησαν το απόγευμα στη βρετανική πρωτεύουσα με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Πριν την έναρξη της πρόβας, ένοπλοι αστυνομικοί και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι παρακολουθούσαν τους δρόμους του Λονδίνου, ενώ άλλοι πραγματοποιούσαν ελέγχους σε κάδους, ακόμη και σε αποχετεύσεις.


Περισσότερα από 250 μέλη των ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην τελική πρόβα συνοδεύοντας την βασιλική άμαξα. Μετά το μυστήριο, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα διασχίσουν το Ουίνδσορ μέσα στην ανοιχτή Ascot Landau άμαξα που χρησιμοποιείται σε ανάλογες εκδηλώσεις, και την οποία θα σέρνουν τέσσερα γκρίζα άλογα.

Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται από το Λονδίνο δείχνουν τους κλειστούς δρόμους, στη διαδρομή από όπου πέρασε η γαμήλια πομπή κοντά στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η τελετή θα λάβει θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα – 2 ώρα Ελλάδας) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ η πομπή θα ξεκινήσει μία ώρα μετά .

Τα μέλη των δύο οικογενειών θα συγκεντρωθούν στα σκαλιά του παρεκκλησίου για να χαιρετήσουν τους νεόνυμφους στην πομπή τους με την άμαξα, η οποία θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά.

Ο δρόμος που θα ακολουθήσει η πομπή

Η άμαξα θα ξεκινήσει από το Castle Hill, θα διασχίσει το Ουίνδσορ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο St George’s Hall στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Χθες το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε τους παράνυμφους του πριγκιπικού γάμου, όλοι κάτω των 8 ετών και από τους οποίους δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ανιψάκια του Χάρι, ο τετράχρονος πρίγκιπας Γεώργιος και η τρίχρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα έχει παράνυμφο, όπως αντιστοίχως είχε η Κέιτ Μίντλετον την αδελφή της, Πίπα, καθώς δεν επιθυμούσε να μπει στη διαδικασία να επιλέξει μία από τις στενότερες φίλες της και δυσαρεστήσει κάποια.

Άγνωστο ποιος θα συνοδεύσει την νύφη

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κένσινγκτον ότι δεν θα παρευρεθεί ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, στον γάμο, άγνωστο παραμένει ποιος θα συνοδεύσει την νύφη.

«Δυστυχώς, ο πατέρας μου δεν θα παραστεί στον γάμο μας. Πάντα νοιαζόμουν για εκείνον κι ελπίζω να του δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να επικεντρωθεί στην υγεία του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Να ξέρετε πόσο ο Χάρι κι εγώ ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιδιαίτερη μέρα μας το Σάββατο» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Πόσο θα κοστίσει ο γάμος

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο γάμος της χρονιάς θα αγγίξει τα 36,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε υπεύθυνος διοργάνωσης γάμων που έκανε τους υπολογισμούς εκτιμά ότι τα 34,3 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την ασφάλεια και τα υπόλοιπα 2,3 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα έξοδα γάμου.

Την ίδια στιγμή τα δύο νυφικά φορέματα της Μέγκαν Μαρκλ θα κοστίσουν περίπου τις 340.000 ευρώ, 57.000 ευρώ η γαμήλια τούρτα, τα ποτά 220.000 ευρώ, η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση 195.000 ευρώ, η μουσική 343.000 ευρώ και οι τρομπέτες που θα αναγγελθεί το χαρμόσυνο νέο 103.000 ευρώ.

Τα λουλούδια εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 126.000 ευρώ και μόνο το τσάι και τα πιτάκια που θα προσφερθούν στους 2.600 καλεσμένους που θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα κοστίσουν περί τις 29.000 ευρώ.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου