ΔΙΕΘΝΗ

Γιλντιρίμ: «Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

γιλντιρίμ-οι-ηπα-είναι-συνεργοί-σε-έν-16025

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, καταδικάζοντας τις δολοφονίες από τις ισραηλινές δυνάμεις δεκάδων Παλαιστινίων σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας στις διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση του Γιλντιρίμ στις ΗΠΑ

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας «προσπαθώντας να κρύψει τη πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός».

Νωρίτερα σήμερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ενθάρρυνε τις ισραηλινές δυνάμεις να σκοτώσουν δεκάδες παλαιστίνιους διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου