ΔΙΕΘΝΗ

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Λευκωσία

συνταρακτικές-αποκαλύψεις-για-το-έγκ-17010

Συγκλονιστικά στοιχεία απ΄ όσα έγιναν μέσα στη μονοκατοικία της οδού Ζαλόγγου στο Στρόβολο το βράδυ της άγριας δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου – Στεργίου, φέρνει στο φως η εφημερίδα Πολίτης. Αποκαλύψεις για την περίεργη συμπεριφορά του 33χρονου που κατηγορείται ως ο «εγκέφαλος» της άγριας δολοφονίας στη Λευκωσία.

Ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη ληστεία στο σπίτι του ζευγαριού. Ήταν εκείνος που έκοψε το νήμα της ζωής του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου.

Οι αποκαλύψεις βλέπουν το φως μέσα από τα όσα έχει υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο ετεροθαλής αδερφός του, Λευτέρης Σολωμού.

Το βράδυ του φονικού στη Λευκωσία

Η συμπεριφορά του 33χρονου ήταν σχεδόν παρανοϊκό όχι μόνο πριν αλλά και μετά το φόνο του 60χρονου καθηγητή μαθηματικών και της 59χρονης υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Από τη συμπεριφορά του προκύπτει το συμπέρασμα πως ίσως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν από την εισβολή στο σπίτι.

Αφού είχε δολοφονήσει το ζευγάρι, ζήτησε από τη σύντροφό του Σάρα Σιάμς (επίσης κατηγορούμενη) να φτιάξει σάντουιτς για τον 15χρονο γιο των θυμάτων. Ο ίδιος είχε κλειδώσει το παιδί στο κελάρι του σπιτιού.

Ο Πολίτης αποκαλύπτει ακόμη ένα σοκαριστικό στοιχείο. Ο 33χρονος είχε μαζί του όταν πήγε στο σπίτι του ζευγαριού ένα tablet. Σκοπός του να φωτογραφίσει τα θύματά του. Πίστευε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού (το οποίο όμως είχε απομακρυνθεί από το 2015) βρίσκονταν 800.000 ευρώ.

Ο ετεροθαλής αδερφός του αποκάλυψε στην κατάθεσή του πως ο Τζιωνής προετοίμαζε χρόνια το έγκλημα. Είπε ότι ο 33χρονος τον είχε πάει έξω από το σπίτι των θυμάτων πριν από χρόνια, όταν εκείνος ήταν ακόμη 16,5-17 ετών. Τότε, του είχε πει, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Σολωμού, ότι σε κρύπτη στο πάτωμα της κρεββατοκάμαρας του ζεύγους υπήρχε χρηματοκιβώτιο με 800.000€ και πολλά χρυσαφικά. Από τότε του είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να το κλέψει. Του είχε δείξει κι ένα κλειδί. Ήταν, είχε πει, από την πόρτα της κουζίνας του σπιτιού. Τότε, σύμφωνα με την κατάθεση του, του είχε ζητήσει βοήθεια για να το κλέψουν. Ο Σολωμού υποστηρίζει ότι αρνήθηκε.

Μιλούσε με το Θεό, κοιμόταν με σπαθί

Ο Σολωμού ανέφερε στην αστυνομία ότι στις αρχές Απριλίου του είχε τηλεφωνήσει η Σιάμς. Ήθελε να μιλήσουν για τον 33χρονο. «Ο Τζιωνής έκρουσε από την πολλή κόκα», του είχε πει. Η 21χρονη είχε ισχυριστεί στον Σολωμού ότι ο ετεροθαλής αδερφός του μιλούσε με τον Θεό, πως υπήρχαν βράδια που ξυπνούσε καταϊδρωμένος και πως όταν ξάπλωνε είχε πάντα δίπλα του το μαχαίρι και το σπαθί.

Πως όταν ξυπνούσε απότομα τη νύχτα, άνοιγε το παράθυρο και κοιτούσε έξω. Και πως την ίδια, δεν την άφηνε να πλησιάζει το παράθυρο όταν ήταν κλειστό.

Ο Σολωμού αναφέρει στην κατάθεσή του, επίσης, ότι δυο μέρες πριν από φονικό, όταν πήγε στο σπίτι του παππού του είχε βρει τη Σιάμς εμφανώς χτυπημένη. Κατάλαβε ότι «την είχε σπάσει και πάλι στο ξύλο», ο 33χρονος ετεροθαλής αδελφός του. Υποστηρίζει επίσης ότι ο 33χρονος πιεζόταν από χρέη που είχε σε εμπόρους ναρκωτικών. Και γι’ αυτό του έγινε εμμονή να κάνει τη «δουλειά».

Πηγή: newsit.gr, newsit.com.cy

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου