ΔΙΕΘΝΗ

Εκτός έλεγχου οι βιασμοί στην Ινδία: 54 παιδιά κακοποιούνται καθημερινά

εκτός-έλεγχου-οι-βιασμοί-στην-ινδία-54-π-31349

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους βιασμούς στην Ινδία, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκλάβει διαστάσεις επιδημίας που βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία, σχεδόν 54 παιδιά πέφτουν καθημερινά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Παράγοντες ΜΚΟ που επικαλείται το protothema.gr, σήμειώνουν ότι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στη ραγδαία αύξηση του φαινομένου είναι οι ταξικές και θρησκευτικές συγκρούσεις στις ινδικές κοινωνίας, η δυσμενής θέση των γυναικών αλλά και η εξάπλωση των social media.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, σχεδόν 19.000 υποθέσεις παιδικού βιασμού «πέρασαν» από τα ινδικά δικαστήρια το 2016. Οι καταγγελίες ωστόσο για ανάλογα περιστατικά ήταν διπλάσιες, αφού άγγιζαν τις 40.000.

Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2012 ήταν 25.000, κάτι που δείχνει ότι η αυστηροποίηση των ποινών στην οποία έχει προχωρήσει η ινδική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Σημαντικό πρόβλημα επίσης είναι τα κενά στο δικαστικό σύστημα της Ινδίας, που αυτή τη στιγμή έχει να αντιμετωπίσει 100.000 συσσωρευμένες υποθέσεις βιασμών.

Πολλά από τα θύματα αναγκάζονται να περιμένουν δεκαετίες μέχρι να φτάσει η υπόθεσή τους στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα συχνά να αποφεύγουν να εμφανιστούν στη δίκη, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά το στίγμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου