ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό εθνικιστικό σόου στην Αυστρία με παιδιά-«στρατιώτες» του Ερντογάν [βίντεο]

τουρκικό-εθνικιστικό-σόου-στην-αυστρ-44227

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστρία το εθνικιστικό σόου με παιδάκια ντυμένα στρατιώτες σε τέμενος οργάνωσης που συνδέεται με την τουρκική κυβέρνηση στην Βιέννη.

Είχε προηγηθεί ανάλογη παράσταση που οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα στο Χέρφορντ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία η DITIB, μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις του κόμματος του Ερντογάν στη Γερμανία, με παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών να φορούν στολές παραλλαγής του τουρκικού στρατού κραδαίνοντας πλαστικά όπλα και να τραγουδούν ρατσιστικά τραγούδια – μια εκδήλωση που θύμιζε εκείνες της Χιτλερικής Νεολαίας στη Ναζιστική Γερμανία.

Δείτε βίντεο από την «παράσταση» της DITIB στο Χέφορντ:

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Βιέννη σε τέμενος που ανήκει στην ΑTIB, την αυστριακή εκδοχή της DITIB, υπό την κάλυψη ενός θεατρικού έργου υπό τον τίτλο «Μάρτυρες του Τσανάκαλε».

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ακόμη και μικρά κορίτσια με μαντίλες και τουρκικές σημαίες να μετέχουν στο σόου, ενώ άλλα παιδιά διακρίνονται να τραγουδούν ρατσιστικά εμβατήρια και να χαιρετούν στρατιωτικά.

Οι εικόνες προκάλεσαν οργή στην Αυστρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων η κυβέρνηση συνασπισμού φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει την ΑΤΙΒ, που διαθέτει 65 τεμένη στη χώρα και 60 συλλόγους με πάνω από 100.000 μέλη και να ενισχύσει τη μάχη κατά του «πολιτικού Ισλάμ». Στο περιβάλλον του Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρούν την ΑΤΙΒ και το κίνημα “ Milli Görüs” -που θεωρείται ισλαμιστικό και αντισημιτικό- ένα είδος «μυστικής υπηρεσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Κουρτς: «ανεπιθύμητες» οι προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στην Αυστρία

Στο μεταξύ ο Αυστριακός καγκελάριος ξεκαθάρισε από τηλεοράσεως το πρωί ότι είναι ανεπιθύμητες οι προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στη χώρα του ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία. «Δεν θα επιτρέψουμε άλλο τέτοια ανάμειξη», δήλωσε στο δίκτυο Ö1 ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στο παρελθόν σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία είχαν προκαλέσει διπλωματικές εντάσεις στις σχέσεις της Άγκυρας με τις χώρες αυτές. «Αν σχεδιάζει η Τουρκία σχεδιάζει ξανά τέτοιες εμφανίσεις στην Αυστρία, τότε το λέω ξεκάθαρα: τέτοιες εμφανίσεις είναι ανεπιθύμητες και δεν θα τις επιτρέψουμε», είπε ο Κουρτς.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου