ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος εισαγγελέας προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα. Το παρασκήνιο και η σύλληψη

τούρκος-εισαγγελέας-προσπάθησε-να-πε-48104

Ο Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας συνελήφθη κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στην περιοχή της Αδριανούπολης. Ο δικαστικός επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή εντόπισε στο κινητό της συζύγου του την εφαρμογή ByLock την οποία χρησιμοποιούν οι οπαδοί του Γκιουλέν.

Ο Ζαφέρ Κιλίντς ήταν ο βασικός κατήγορος 357 ατόμων σε δίκη που έγινε στη Σμύρνη. Οι κατηγορούμενοι ήταν ύποπτοι κατασκοπείας, ωστόσο, σύμφωνα με το καθεστώς επρόκειτο για ακόμη μια προσπάθεια των οπαδών του Γκιουλέν να διεισδύσουν στις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας. Οι πρώην κατηγορούμενοι αθωώθηκαν το 2016 από ανώτατο δικαστήριο το οποίο έκρινε πως οι κατηγορίες σε βάρος τους ήταν στημένες, και η υπόθεση συνδέθηκε με εκείνες της “Ερκένεκον” και της “Βαριοπούλας” που συνδέθηκαν με προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας. Έτσι ο Κιλίντς εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα και κατηγορήθηκε ως γκιουλενιστής.

Χθες δημοσιεύτηκε η είδηση ότι ο πρώην εισαγγελέας κατάφερε να φτάσει με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά μια ανάσα από τα σύνορα με την Ελλάδα. Μαζί τους υπήρχαν και κάποια άλλα άτομα για τα οποία οι τουρκικές αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες. Αυτό που έσπευσαν άμεσα να διαρρεύσουν ήταν πως η οικογένεια χρησιμοποιούσε την εφαρμογή που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν οι οπαδοί του Γκιουλέν…

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου