ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επικίνδυνη «τρέλα» στο διαδίκτυο: Παιδιά και έφηβοι «σνιφάρουν» προφυλακτικά!

νέα-επικίνδυνη-τρέλα-στο-διαδίκτυο-61324

Τα πάντα για ένα like φαίνεται ότι κάνουν πολλά νεαρά παιδιά στις μέρες μας, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τον τρόπο που εξαπλώνονται τα επικίνδυνα διαδικτυακά challenges, παρά την απειλή που κρύβουν για τη ζωή και την υγεία όσων τα δοκιμάζουν.

Η τελευταία αλλόκοτη «τρέλα» των social media θέλει παιδιά και εφήβους να επιχειρούν να «σνιφάρουν» προφυλακτικά από τη… μύτη τους. Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται νεαρά άτομα να τοποθετούν ένα ξετυλιγμένο προφυλακτικό στο ρουθούνι τους, να ρουφάνε δυνατά και στη συνέχεια – εφόσον το challenge έχει πετύχει – να το αφαιρούν από το λαιμό τους.

Όπως είναι λογικό, το νέο αυτό challenge είναι άκρως επικίνδυνο, αφού μπορεί να προκαλέσει πνιγμό στο άτομο που το επιχειρεί. Πολλούς από τους εφήβους που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο εν λόγω… σπορ είναι μόνοι τους μπροστά από μια κάμερα όταν επιχειρούν να σνιφάρουν το προφυλακτικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κανείς να τους βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά.


Σύμφωνα με την Mirror, η μόδα του «condom snorting» είχε εμφανιστεί και παλαιότερα, συγκεκριμένα το 2013. Ο τρόπος με τον οποίο αναβιώνουν αυτά τα challenges είναι άκρως ανησυχητικός, καθώς φαίνεται πως τα νεαρά άτομα αναζητούν συνεχώς παρακινδυνευμένους τρόπους να τραβήξουν την προσοχή στα social media χωρίς να νοιάζονται αν κάποιος στο παρελθόν είχε πάθε κακό δοκιμάζοντας μία από αυτές τις «προκλήσεις».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου