ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 39 Ινδών που απήχθησαν το 2014 από το Ισλαμικό Κράτος

επιβεβαιώθηκε-ο-θάνατος-39-ινδών-που-απή-78010

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι 39 υπήκοοί της, που πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ το 2014, είναι νεκροί αφού εντοπίστηκαν τα πτώματά τους.

Τα πτώματα των Ινδών βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στη Μπαντούς, μια μικρή πόλη κοντά στη Μοσούλη, και ταυτοποιήθηκαν χάρη μετά τη λήψη DNA, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σούσμα Σουάρατζ.

«Χθες μας ενημέρωσαν ότι 38 δείγματα ταιριάζουν. Το 39ο έχει ταυτοποιηθεί μερικώς διότι δεν υπάρχει κάποιος στενός συγγενής», πρόσθεσε η Σουάρατζ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους Ινδούς εργάτες κατάγονταν από φτωχές οικογένειες της επαρχίας Πουντζάμπ στη βόρεια Ινδία. Εργάζονταν σε μια κατασκευαστική εταιρεία στη Μοσούλη όταν έπεσαν θύματα απαγωγής τον Ιούνιο του 2014, την εποχή που το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του μεγάλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

Οι ιρακινές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι δεν είχαν λάβει ποτέ αίτημα για την καταβολή λύτρων, ενώ δεν είχαν ποτέ και άμεση επαφή με τους απαγωγής.

Αεροσκάφος που ναυλώθηκε ειδικά από τις ινδικές αρχές θα επαναπατρίσει τα πτώματα των 39 εργατών, επεσήμανε η υπουργός Εξωτερικών. «Αν και είναι οδυνηρό, οι οικογένειές τους θα παραλάβουν τις σορούς τους έπειτα από περισσότερα από τρία χρόνια. Ίσως αυτό να τους προσφέρει ανακούφιση», πρόσθεσε.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου