ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Πέντε οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Ιστ Ρίβερ

νέα-υόρκη-πέντε-οι-νεκροί-από-τη-συντρι-87532

Ελικόπτερο που μετέφερε έξι ανθρώπους συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Ιστ Ρίβερ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες, ενώ ο πιλότος διασώθηκε, ανέφερε η αστυνομία.

Δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του στα παγωμένα νερά, ο πιλότος εξέπεμψε αγωνιώδες σήμα κινδύνου ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με τη New York Daily News και άλλα ΜΜΕ.

«Κίνδυνος, κίνδυνος, κίνδυνος» είπε από τον ασύρματο ο πιλότος, σύμφωνα με μαρτυρίες. «Βλάβη της μηχανής. Έχουμε βλάβη πάνω από το Ιστ Ρίβερ.»

Δύο από τους πέντε επιβάτες έχασαν τη ζωή τους επί τόπου και οι άλλοι τρεις διακομίστηκαν σε δύο νοσοκομεία της περιοχής όπου υπέκυψαν αργότερα, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο πιλότος κατάφερε να απεγκλωβιστεί, διασώθηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έλαβε ιατρική βοήθεια και αποχώρησε σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η FAA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το Eurocopter AS350 συνετρίβη κοντά στο βόρειο άκρο του Ρούζβελτ Άιλαντ περί τις 19:00 και πρόσθεσε πως διενεργεί έρευνα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανέφερε πως η ερευνητική του ομάδα θα φθάσει σήμερα στο σημείο.

«Είναι μεγάλη τραγωδία», δήλωσε αργά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Ντάνιελ Νίγκρο, επίτροπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. «Οι δύτες χρειάστηκαν χρόνο για να βγάλουν αυτούς τους ανθρώπους.»

Ο Νίγκρο είπε πως όταν οι δύτες έφθασαν στο ελικόπτερο, αυτό είχε αναποδογυρίσει και βρισκόταν σε βάθος 50 ποδών μέσα στο νερό με θερμοκρασίες -40 βαθμών Φάρεναϊτ και ρεύματα ταχύτητας τεσσάρων μιλίων την ώρα.

Οι επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν δεμένοι σφιχτά με τις ζώνες και οι ζώνες χρειάστηκε να κοπούν ώστε να απεγκλωβιστούν, πρόσθεσε.

Φωτογράφος του Ρόιτερς είδε τρεις ανθρώπους που ανασύρθηκαν από δύτες να μεταφέρονται με φορεία σε μια προβλήτα στο κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις 21:00.

Ο επίτροπος της αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο’Νιλ δήλωσε πως το αεροσκάφος ανήκε στην τουριστική εταιρεία της Νέας Υόρκης Liberty και ότι είχε μισθωθεί για μια ιδιωτική «λήψη φωτογραφιών».

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έστειλε τρία σκάφη για να συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης των υπηρεσιών έκτακτων καταστάσεων της πόλης της Νέας Υόρκης.

«Φαίνεται πως κτύπησε με το πλάι και ανατράπηκε», δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερς η Μπραϊάνα Τζέσμι, 22 ετών, κάτοικος του Άπερ Ιστ Σάιντ, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος.

Βίντεο που τράβηξε ένας περαστικός και ανάρτησε στο Twitter δείχνει ένα κόκκινο ελικόπτερο να κατεβαίνει προς το νερό το σούρουπο, στη συνέχεια να προσθαλασσώνεται με μεγάλο παφλασμό προτού πέσει στη δεξιά πλευρά του με τα φώτα της ουράς του να ανάβουν ακόμη. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των πλάνων.

Η NYC Ferry ανέφερε αργά χθες βράδυ στο Twitter πως τα δρομολόγια στην Αστόρια και στο Ιστ Ρίβερ έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας λόγω της συντριβής του ελικοπτέρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου