ΔΙΕΘΝΗ

Δημόσια συγνώμη Σλούτσκι, μετά τις εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

δημόσια-συγνώμη-σλούτσκι-μετά-τις-εις-91064

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Σλούτσκι, τον οποίο τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει δημόσια για σεξουαλική παρενόχληση, επέλεξε την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να ζητήσει συγνώμη από όλες τις γυναίκες στις οποίες «άθελα του προκάλεσε κάθε είδους στεναχώρια».

Ο Ρώσος κοινοβουλευτικός ζήτησε συγνώμη με μια ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook στην οποία έγραψε τα εξής «Αγαπητές γυναίκες! Από τα βάθη της ψυχής μου σας συγχαίρω επ? ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας! Σας εύχομαι καλή υγεία, ψυχική δύναμη και ανθρώπινη ευτυχία. Επ? ευκαιρία, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από εκείνες τις γυναίκες στις οποίες είτε ηθελημένα είτε άθελα μου προκάλεσα κάθε είδους στεναχώρια. Πίστεψτε με, δεν υπήρχε κακή πρόθεση».

Το πρωί η υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμτπσάκ, θέλοντας να τιμήσει με τον δικό της τρόπο τα δικαιώματα των γυναικών, εμφανίσθηκε έξω από την Ρωσική Δούμα κρατώντας ένα πανό στο οποίο ζητούσε την παραίτηση του Σλούτσκι. Σε άλλη ξεχωριστή διαμαρτυρία έξω από την Ρωσική Δούμα, τρεις ακόμη ρωσίδες ζητούσαν την παραίτηση του Σεργκεί Σλούτσκι.

Οι καταγγελίες τριών γυναικών δημοσιογράφων είχαν προκαλέσει έντονες συζητήσεις αλλά και την αντίδραση του προέδρου της Ρωσικής Δούμας, ο οποίος χθες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια «προβοκάτσια», καθώς όπως ισχυρίστηκε οι καταγγελίες έγιναν στο απόγειο της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου και μάλιστα από δημοσιογράφους που εργάζονται για ξένα μέσα ενημέρωση.

Ο ίδιος ωστόσο παραδέχθηκε ότι με το ζήτημα θα ασχοληθεί η Ρωσική Δούμα, στην οποία προσέφυγε με έγγραφη καταγγελία η δημοσιογράφος του BBC Φαρίντα Ρουστάμοβα. Μετά την καταγγελία το θέμα παραπέμφθηκε στην αρμόδια επιτροπή για θέματα ηθικής της ρωσικής Δούμας, η οποία θα ασχοληθεί με την καταγγελία μετά τις εκλογές της 18ης Μαρτίου όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου