ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την ισχυρή καταιγίδα «Ράιλι»

ηπα-τουλάχιστον-πέντε-νεκροί-από-την-ι-97845

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν σκοτωθεί κατά την καταιγίδα «Ράιλι» που πλήττει τα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους μεγάλης έντασης κάτι που έχει προκαλέσει την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και δρομολογίων τρένων.

Ένα αγόρι έξι ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο δωμάτιό του την ώρα που κοιμόταν, σύμφωνα με τις αρχές του Τσέστερφιλντ της Βιρτζίνια. Στην ίδια πολιτεία ένας άνδρας 44 ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του, όπως ανακοίνωση η αστυνομία του Τζέιμς Σίτι. Κοντά στην Βαλτιμόρη, στην ανατολική ακτή, μια 77χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κλαδί δέντρου. Πτώση δέντρου ήταν πιθανότατα η αιτία θανάτου ενός ακόμα μικρού αγοριού 11 ετών στο Πάτναμ Βάλεϊ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης κι ενός 70χρονου στο Ρόουν Άιλαντ.

Η σφοδρή καταιγίδα επηρεάζει μια ζώνη που εκτείνεται από το Μέριλαντ στη Μασαχουσέτη και αναμένεται να διαρκέσει ακόμα κάποιες ώρες και να εξασθενήσει την Κυριακή.

Η ένταση της αυξήθηκε από ένα φαινόμενο που ονομάζεται «μετεωρολογική βόμβα» και χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου