ΔΙΕΘΝΗ

«Κόκκινος συναγερμός» στο Λονδίνο λόγω χιονιά [photos]

κόκκινος-συναγερμός-στο-λονδίνο-λό-101393

Για πρώτη φορά η μετεωρολογική υπηρεσία στη Μ. Βρετανία κήρυξε “κόκκινο συναγερμό”. Αξιοθέατα του Λονδίνου ντύθηκαν στα λευκά, ενώ το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει τα 40 εκατοστά.

Τόσο η Βρετανία όσο όμως και η Ιρλανδία πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε την Τρίτη. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και σήμερα στη Σκωτία.


Τι σημαίνει όμως ο “κόκκινος συναγερμός”;

Πρόκειται επί της ουσίας για μία προειδοποίηση – σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς από την κακοκαιρία, ενώ είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος εκτεταμένων ζημιών, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα πάσης φύσεως δρομολόγια στις συγκοινωνίες.

Περισσότερα από 1.300 σχολεία παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη σε όλη τη Βρετανία, ενώ δεν έλειψαν και τα τροχαία που στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Συστήνεται η αποφυγή της οδήγησης, όσο αυτό είναι δυνατό.

Το χιόνι έπεφτε πυκνό τη νύχτα σχεδόν σε όλη τη βρετανική επικράτεια προξενώντας τεράστια προβλήματα σε όλο το συγκοινωνιακό και οδικό δίκτυο, ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το θερμόμετρο έδειξε ακόμη και -18 βαθμούς Κελσίου στη νοτιανατολική Αγγλία. Σήμερα αναμένεται νέα ψυχρή μάζα της καταιγίδας Έμμα.

Τα διάσημα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας «ντύθηκαν» στα λευκά και οι Λονδρέζοι δεν έχασαν ευκαιρία να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, τόσο από αυτά, όσο και από πάρκα που έχουν γεμίσει χιόνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου