ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο. Ανατινάχτηκε ο δράστης

επίθεση-στην-αμερικανική-πρεσβεία-στ-110511

Καμικάζι στο Μαυροβούνιο της Σερβίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην αμερικανική πρεσβεια.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη τα ξημερώματα στην Ποντγκόριτσα. Λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε εκτοξεύσει χειροβομβίδα στον περίβολο του κτιρίου.

Ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου δεν διέκρινε υλικές ζημιές στην αμερικανική πρεσβεία.

«Περί τις 00:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, ένας άγνωστος αυτοκτόνησε (πυροδοτώντας) εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγο νωρίτερα, ο άνδρας αυτός πέταξε (άλλον) έναν εκρηκτικό μηχανισμό (…) στο εσωτερικό του χώρου της πρεσβείας», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της χώρας.

«Ο μηχανισμός αυτός ήταν πιθανόν μια χειροβομβίδα. Η έρευνα της αστυνομίας και η διαδικασία της αναγνώρισης (του καμικάζι) βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό τη διεύθυνση της εισαγγελίας και της αστυνομίας του Μαυροβουνίου», κατά την ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο αγνώστων στοιχείων δράστης χωρίς, όμως, να τραυματίσει κάποιον από το προσωπικό της πρεσβείας που ήταν κλειστή. Ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν το κίνητρο του δράστη.

Πάντως, οι υπεύθυνοι της πρεσβείας εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τους χώρους της πρεσβείας «καθώς υπάρχει μια ενεργή κατάσταση ασφαλείας».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου