ΔΙΕΘΝΗ

Κουφάρι γαλάζιας φάλαινας έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο για φωτογραφίες και μηνύματα

κουφάρι-γαλάζιας-φάλαινας-έχει-μετατ-111955

Το κουφάρι μιας τεράστιας γαλάζιας φάλαινας, το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία της Χιλής, έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι σκαρφαλώνουν πάνω στο μεγαλοπρεπές θηλαστικό για μια φωτογραφία.


Μάλιστα, κάποιοι φαίνεται πως έχουν χαράξει πάνω στο κουφάρι, το οποίο ξεπερνά σε μήκος τα 20 μέτρα, και ερωτικά μηνύματα, όπως «Ana, I love you».

Στην περιοχή έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για τέτοιου είδους συμπεριφορές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται ως «βάνδαλοι». Μια από τους χρήστες των social media έγραψε: «Χάνουμε το σεβασμό και την ενσυναίσθηση για τα πάντα σήμερα», ενώ κάποιος άλλος υποστήριξε πως: «Τόσο χαζό, κάθε μέρα γινόμαστε χειρότεροι. Θα ήθελαν αυτοί οι άνθρωποι να γράφουν πάνω στα δικά τους νεκρά σώματα; Δεν σέβονται τίποτα».

Η γαλάζια φάλαινα απομακρύνθηκε από τον χώρο από τις τοπικές αρχές με σκοπό να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου της. Οι γαλάζιες φάλαινες είναι τα μεγαλύτερα ζώα που υπάρχουν, ενώ η βαρύτερη γαλάζια φάλαινα που έχει καταγραφεί ζύγιζε 190 τόνους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου