ΔΙΕΘΝΗ

Νέα θύματα της «Mπλε Φάλαινας»: Έφηβες είπαν «αντίο» σε βίντεο και πήδηξαν στο κενό

νέα-θύματα-της-mπλε-φάλαινας-έφηβες-ε-112169

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στη ζωή δύο έφηβων κοριτσιών από τη Ρωσία, που πιστεύεται ότι αυτοκτόνησαν εξαιτίας της «Μπλε Φάλαινας», ενός φονικού διαδικτυακού παιχνιδιού το οποίο έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα δεκάδες ζωές.

Οι δύο ετεροθαλείς αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο χιόνι κάτω ακριβώς από ένα δεκαόροφο κτίριο στην περιοχή Ιζέβσκ.

Η 15χρονη Αναστάσια Σβεροζαρόβα και η 12χρονη Μαρία Βινογκραντόβα «γύρισαν» μάλιστα και ένα σύντομο βιντεάκι πριν από το μοιραίο άλμα, αποχαιρετώντας τους γονείς τους και λέγοντας ότι τους αγαπούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Μαρία ήταν «πολύ άσχημα ψυχολογικά» το τελευταίο διάστημα, επειδή η μητέρα της της είχε απαγορεύσει να βλέπει το αγόρι της, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της.

Μάλιστα, φέρεται να την είχε πάει με το ζόρι και σε ένα γυναικολόγο, αφού το κορίτσι είχε προχωρήσει τις σχέσεις της με τον έφηβο νεαρό.

Όπως δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ φίλοι των κοριτσιών, οι καυγάδες στο σπίτι τους ήταν συνεχείς, κάτι που είχε επιβαρύνει και τη διάθεση της άλλης κόρης, της Αναστάσια.

Το αποτέλεσμα ήταν τα δύο κορίτσια να έχουν απομονωθεί από τις παρέες τους το τελευταίο διάστημα, κάτι που τις έκανε «ιδανικά θύματα» για τους επιτήδειους που κρύβονται πίσω από τη «Μπλε Φάλαινα» και άλλα διαδικτυακά παιχνίδια «θανάτου».

Η αστυνομία ερευνά τα κινητά και τη διαδικτυακή δραστηριότητα των δύο κοριτσιών προκειμένου να διαλευκάνει τα αίτια που τις έσπρωξαν στην αυτοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δευτερόλεπτα πριν πεθάνει, η Μαρία είχε ποστάρει μια φωτογραφία του αγοριού της στο Ίντερνετ μαζί με καρδούλες, χαμόγελα και το ακόλουθο μήνυμα: «Συγχώρεσέ με, σε παρακαλώ. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Ξέρω ότι θα βρεις κάποια καλύτερη από εμένα».

Στη συνέχεια, η αδερφή της, Αναστάσια, κατέγραψε ένα βίντεο με το οποίο αποχαιρετούσε για πάντα τους φίλους της και τους δικούς της.

Πριν από τέσσερις μήνες, ο επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι, μόλις το 2017, ανακαλύφθηκαν πάνω από 1.300 διαδικτυακές ομάδες που «παίζουν» online παιχνίδια αυτοκτονίας, με τη συμμετοχή πάνω από 12.000 ανήλικων χρηστών.

Παιχνίδια όπως η «Μπλε Φάλαινα» εικάζεται ότι έχουν προκαλέσει μέχρι σήμερα πάνω από 230 αυτοκτονίες, ενώ έχουν συλληφθεί μόλις 19 άτομα (διαχειριστές) που συντόνιζαν τα παιχνίδια ή ενθάρρυναν ευάλωτους νέους να τα δοκιμάσουν.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου