ΔΙΕΘΝΗ

Άκυρη η απόφαση του Ευρωκοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

άκυρη-η-απόφαση-του-ευρωκοινοβούλιο-γ-124821

Έντονη αντίδραση προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση του Ευρωκοινοβούλιου της 8ης Φεβρουαρίου, με τίτλο «Η παρούσα κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου «απέχει από την κατανόηση της τωρινής κατάστασης που αντιμετωπίζει η Τουρκία» και την χαρακτηρίζει «άκυρη και μηδέποτε ληφθείσα».

«Ως ίδρυμα που επιτρέπει στα σκουπίδια των τρομοκρατικών οργανώσεων να γυροφέρνουν το οικοδόμημά μας, δεν προκαλεί έκπληξη που παρόμοια απόφαση υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Αυτά αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό αποτελεί τον ξεκάθαρο δείκτη ότι η η χώρα μας και ο τουρκικός λαός δικαίως δεν μπορεί πλέον να παίρνει στα σοβαρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο έχει χάσει την αξιοπιστία του. Αυτό σημαίνει ότι για μας δεν ισχύει και είναι ‘άκυρη και μηδέποτε ληφθείσα’ η απόφαση αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», που διεξάγουν οι τουρκικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος του Αφρίν, από τις 20 Ιανουαρίου εναντίον των δυνάμεων του κουρδικού YPG, το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει: «Η επιχείρηση διεξάγεται με βάση τον διεθνή νόμο βασιζόμενη στο δικαίωμα της αυτοάμυνας υιοθετώντας το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας [UNSC].

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου