ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες αποκάλυψης στην Ταϊβάν από σεισμό 6,4 Ρίχτερ

εικόνες-αποκάλυψης-στην-ταϊβάν-από-σε-126335

Οι συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων σήμερα καθώς ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν την Τρίτη, όταν ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τη Χουάλιεν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ταϊβάν, στοιχίζοντας τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των Αρχών.

Οι νευρικοί κάτοικοι υπομένουν τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς, ανάμεσά τους έναν ισχύος 5,7 βαθμών αργά το βράδυ της Τετάρτης και πολλές μικρότερες δονήσεις σήμερα.

Η παραθαλάσσια πόλη επλήγη από τον κύριο σεισμό, μεγέθους 6,4 βαθμών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (18:00 ώρα Ελλάδας). Η καταστροφική δόνηση στοίχισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 265. Τέσσερα κτίρια κατέρρευσαν ολοσχερώς και 62 άνθρωποι αγνοούνται.
Αρχικά εκφράζονταν φόβοι ότι αγνοούνταν ακόμη και 150 άνθρωποι. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχαν δημοσιοποιήσει οι Αρχές έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Πολλοί από τους αγνοούμενους πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε μια 12ώροφη πολυκατοικία που πήρε κλίση 45 μοιρών. Κάτοικοι και έπιπλα εκσφενδονίστηκαν από τη μια πλευρά των διαμερισμάτων τους στην άλλη στο κτίριο, που υπέστη τεράστιες ζημιές.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Χουάλιεν είναι περίπου 100.000 άνθρωποι.

Η Ταϊβάν –ανεξάρτητη νησιωτική χώρα την οποία η Κίνα εξακολουθεί να θεωρεί αποσχισμένη επαρχία της– βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί μόλις την Κυριακή σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Χουάλιεν.

Πάνω από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε έναν σεισμό που έπληξε το νότιο τμήμα της Ταϊβάν το 2016, ενώ πολλοί κάτοικοι της χώρας θυμούνται ακόμη με τρόμο τον σεισμό των 7,6 βαθμών του 1999 που σάρωσε τη νήσο και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου