ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: «Δεν μας φοβίζουν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις των ΗΠΑ»

ρωσία-δεν-μας-φοβίζουν-οι-οποιεσδήπο-142284

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, σχολιάζοντας τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας δήλωσε ότι έχουν προγραμματισθεί να υπάρξουν «κάποιες απαντήσεις», οι οποίες θα απαλλάξουν την Ρωσία «από αυτή την πανούκλα», δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιστοδελίδα Gazeta.ru.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Νεβέροφ, ο οποίος εκπροσωπεί το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», χαρακτήρισε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, ως «άνευ προηγουμένου πιέσεις», εκτιμώντας ωστόσο ότι η Ρωσία τις αντιμετωπίζει χάρη στον ισχυρό πρόεδρο που έχει.

Η Ρωσία τα κατάφερε με τις συνέπειες αυτών των άνευ προηγούμενου πιέσεων, οι οποίες ασκήθηκαν πάνω της, χάρη στο ισχυρό της πρόεδρο» δήλωσε ο Νεβέροφ προσθέτοντας ότι «η Ρωσία διαθέτει ένα τεράστιο δυναμικό και σταδιακά, και το βλέπουμε αυτό στον προϋπολογισμό του 2018 και πάλι θα έχουμε οικονομική ανάπτυξη «και δεν μας φοβίζουν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις».

Ο ίδιος ο Νεβέροφ το 2014 είχε συμπεριληφθεί μαζί με άλλους Ρώσους πολίτες στον κατάλογο των κυρώσεων που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ σε σχέση με τη δράση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος επίσης της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις «ολέθρια πρωτοβουλία» η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα αυτή δόση των κυρώσεων δεν θα μείνει αναπάντητη από την πλευρά μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου