ΔΙΕΘΝΗ

«Ηχηρή ήττα» για τον Μάρτιν Σουλτς

ηχηρή-ήττα-για-τον-μάρτιν-σουλτς-149365

To συνέδριο του SPD στη Βόννη σχολιάζει η «Handelsblatt», κάνοντας λόγο για «ηχηρή ήττα» και «χαστούκι» προς τον Μάρτιν Σουλτς.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, ο επικεφαλής του SPD «μπορεί τώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. Αλλά με την κυκλοθυμική πολιτική του έχει διχάσει το κόμμα. Του στοιχίζει ακόμη περισσότερη αξιοπιστία στην κομματική βάση το ότι επιδιώκει κυβερνητικό θώκο, ενώ είχε υποσχεθεί το αντίθετο. Το ΝΑΙ της Βόννης αποτελεί πύρρειο νίκη για τον Σουλτς και το SPD».

Ποια θα είναι όμως τα επόμενα βήματα; Η «Süddeutsche Zeitung» σημειώνει τα εξής:

«Ο (μεγάλος) συνασπισμός δεν είναι ακόμη σίγουρος. Οι προϋποθέσεις που προβάλλει το συνέδριο αποτελούν εμπόδιο, αλλά όχι υψηλό εμπόδιο. Αν η Άνγκελα Μέρκελ παραμένει τόσο έξυπνη στη διαπραγμάτευση όσο ήταν κάποτε κι αν ο Χορστ Ζέεχοφερ είναι τόσο έξυπνος όσο θέλει να εμφανίζεται, θα πρέπει ήδη στη διάρκεια των διερευνητικών συνομιλιών να έχουν προνοήσει για ακόμη ένα απόθεμα μικρών παραχωρήσεων προς το SPD. Εάν το προεδρείο του SPD, που ενέκρινε το αποτέλεσμα των διερευνητικών συνομιλιών, απορρίψει ακόμη ένα καλύτερο αποτέλεσμα των επερχόμενων διαπραγματεύσεων, τότε τον λόγο δεν θα έχουν πλέον οι πολιτικοί αναλυτές αλλά οι ψυχίατροι».

Πηγή: DW

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου