ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι διόρισε υπουργό… Μοναξιάς. Ποια τα καθήκοντά της

βρετανία-η-τερέζα-μέι-διόρισε-υπουργό-156570

Τον πιο ιδιαίτερο τίτλο στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα έχει η Τρέισι Κράουτς. Θα είναι και υπουργός… Μοναξιάς.

Η Τερέζα Μέι της έδωσε αυτό το χαρτοφυλάκιο, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της Τζο Κοξ. Η βουλευτής των Εργατικών είχε δολοφονηθεί από ακροδεξιό εξτρεμιστή, το 2016.

Η Κράουτς, που θα παραμείνει και υπουργός Αθλητισμού, θα σχεδιάσει μία στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μοναξιάς, που βιώνουν περισσότεροι από 1 στους 10 Βρετανούς και συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση, σύμφωνα με έρευνες.

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για να φέρουμε, στην μνήμη της Τζο, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με μια ανακοίνωσή της. «Για πάρα πολλούς ανθρώπους η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου», πρόσθεσε.

Η Κοξ είχε ιδρύσει Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς λίγο πριν από τη δολοφονία της και είχε ζητήσει να οριστεί υπουργός για το θέμα.

Στη Βρετανία, οι περισσότεροι πολίτες άνω των 75 ετών ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 από αυτούς δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Οι περισσότεροι γιατροί στη Βρετανία δέχονται έναν έως πέντε ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως γιατί αισθάνονται μοναξιά.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου