ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Τέλος στην ταλαιπωρία για τους 13.000 τουρίστες που έχουν αποκλειστεί σε χειμερινό θέρετρο

ελβετία-τέλος-στην-ταλαιπωρία-για-του-168133

Οι 13.000 τουρίστες, που είναι αποκλεισμένοι στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο Τσερμάτ εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων, θα μπορέσουν σύντομα να αναχωρήσουν σιδηροδρομικώς, όπως ανακοινώθηκε.

«Η σιδηροδρομική γραμμή Τσερμάτ-Τες θα επαναλειτουργήσει. Η πρώτη αμαξοστοιχία θα αναχωρήσει στις 11:15. Η σιδηροδρομική γραμμή Τες-Βιέζ παραμένει κλειστή», ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ιστοτόπου της η κοινότητα, η οποία βρίσκεται στον καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

Χθες Τρίτη, λίγοι τουρίστες είχαν μπορέσει να φύγουν από το Τσερμάτ χάρη σε μια αερογέφυρα με ελικόπτερα που στήθηκε το απόγευμα.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή, οι σιδηροδρομικές γραμμές ανάμεσα στο Τες, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ. από το Τσερμάτ, και το Βιέζ δεν έχουν ακόμη καθαριστεί από το χιόνι, που σε ορισμένα σημεία εξακολουθεί να φθάνει σε ύψος το ένα μέτρο.

Πάντως «λειτουργούν λεωφορεία» ανάμεσα στο Τες και το Βιέζ, σύμφωνα με τις αρχές του Τσερμάτ.

Το χειμερινό θέρετρο διαθέτει συνολικά 13.400 τουριστικές κλίνες, από τις οποίες 7.200 σε ξενοδοχεία και 6.200 σε διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται σε περίπου 5.500 κατοίκους.

Τις τελευταίες ημέρες κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων και ο κίνδυνος χιονοστιβάδων προκάλεσαν το κλείσιμο πολλών δρόμων στο καντόνι Βαλέ.

Οι προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες έχουν πάντως πλέον αρθεί, σύμφωνα με την ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου