ΔΙΕΘΝΗ

Αίσιο τέλος για την ομηρεία σε ταχυδρομείο στην Ουκρανία [video, φωτογραφίες]

αίσιο-τέλος-για-την-ομηρεία-σε-ταχυδρο-178089

Με τη σύλληψη του δράστη και των απελευθέρωση όλων των ομήρων χωρίς να τραυματιστεί κανείς, έληξε η κατάσταση ομηρείας σε ταχυδρομείο της ουκρανικής πόλης Χάρκιβ (Χάρκοβο). Οι 9 όμηροι ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και παιδιά, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 6 ώρες. Ο άνδρας που τους κρατούσε ισχυριζόμενος ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά κρατείται πλέον από τις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αρχή απελευθέρωσε πέντε ανθρώπους δύο παιδιά και τρεις γυναίκες και μετά από κάποιες ώρες τους υπολοίπους.

Την λήξη του συναγερμού ανακοίνωσε μέσω twitter o πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας για την καλή δουλειά τους.

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Σέρχι Κνιάζιεφ επιβεβαίωσε ότι κανείς από τους ομήρους δεν έχει τραυματιστεί.

Όπως προαναφέρθηκε ο δράστης κρατούσε εννέα ομήρους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, μέσα στο ταχυδρομείο. Υποστήριζε ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα τα πυροδοτήσει. Λίγο αργότερα ωστόσο άφησε ελεύθερα τα δύο παιδιά και τρεις γυναίκες ομήρους.

Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεν είχε διατυπώσει αιτήματα, εξέφραζε όμως τη δυσαρέσκειά του γιατί στην πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των ουκρανικών αρχών και των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν απελευθερώθηκαν περισσότεροι κρατούμενοι.

Το χρονικό

Η κλήση έκτακτης ανάγκης από έναν εργαζόμενο στο ταχυδρομείο έγινε περίπου στις 14:40 τοπική ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Ο εργαζόμενος μίλησε για εισβολή ατόμου που φορούσε μάσκα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γιάροσλαβ Τράκαλο, δήλωνε λίγο αργότερα ότι άνδρας, που πιστεύεται πως φέρει εκρηκτικά, έχει κλειστεί σε ταχυδρομείο της ουκρανικής πόλης Χάρκιβ (Χάρκοβο).

«Τα αιτήματά του μας είναι άγνωστα», είπε ο Τράκαλο.

Στην αρχή δε η τοπική αστυνομία έκανε λόγο για 11 ομήρους, εννέα ενήλικους και δύο παιδιά.

Ο άγνωστος είναι ήρεμος, δεν έχει διατυπώσει αιτήματα και βρίσκεται σε τακτική επαφή με την αστυνομία μέσω των τηλεφώνων των ομήρων, δήλωσε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι 112 ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Όλεγκ Μπεχ.

Σε τηλεοπτικές εικόνες φαίνονταν αστυνομικοί και σταθμευμένα αστυνομικά οχήματα και ασθενοφόρα έξω από ένα διώροφο λευκό και κίτρινο κτίριο στο Χάρκιβ (βορειοανατολική Ουκρανία). Η περιοχή έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την επικοινωνία μαζί του και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ανθρώπων», δήλωσε ο Μπεχ.

Ο άνδρας στο ταχυδρομείο εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές και πιστεύει πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί περισσότεροι κρατούμενοι, δήλωσε ο Μπεχ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητάει.

Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου