ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Εξήντα έξι νεκροί σε μάχες στις παρυφές της επαρχίας Ιντλίμπ

συρία-εξήντα-έξι-νεκροί-σε-μάχες-στις-π-180502

Μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του καθεστώτος και τζιχαντιστές και αντάρτες στην περιφέρεια της επαρχίας Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) στοίχισαν μέσα σε 24 ώρες τη ζωή σε τουλάχιστον 66 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς τους οποίους πραγματοποίησαν συριακά και ρωσικά αεροπλάνα που συμμετείχαν στη μάχη αυτή.

Από την αρχή της εβδομάδας διεξάγονται μάχες στις παρυφές αυτής της επαρχίας, της τελευταίας που διαφεύγει πλήρως από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από την Φάτεχ αλ-Σαμ, το πρώην παρακλάδι της Αλ-Κάιντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο στρατός έχει προωθηθεί τις τελευταίες ημέρες σ’ αυτή τη ζώνη, καταλαμβάνοντας πολλές τοποθεσίες και χωριά στο νοτιοανατολικό άκρο της επαρχίας Ιντλίμπ, πράγμα που μπορεί να αποτελεί ένδειξη μελλοντικής επίθεσης σε μεγάλη κλίμακα.

«Τουλάχιστον 27 στρατιώτες και φιλοκαθεστωτικοί μαχητές και 20 τζιχαντιστές και αντάρτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στις μάχες», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου